Clicky

Verhalenvertellers langs de Hollandsche IJssel

Copyright Omroep Zuidplas

Twaalf mensen, die hun roots hebben langs de IJssel, vertellen midzomerzaterdag 18 juni 2016 ieder een verhaal van een kwartier in Rijksmonument de steenovens van Klein Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De vertellers komen met sprookjes, thrillers, ervaringen of historische verhalen. De recettes zijn voor de ANBI-stichting Steenovens Klein Hitland (SSKH) die er alles aan doet om de steenovens een nieuwe kunst/cultuur/historische bestemming met zorg te geven.

’s Middags begint het kinderprogramma van 8-12 jaar om 15.00 uur met zes optredens. De vertellers zijn Gerard Klein, Jeanette Leeflang, Nandita Doelam, John Collee en Cynthia Helena van der Hoogte.

De avond start 19.30 uur en is voor jongeren en volwassenen. De zes vertellers zijn Arie van Driel, Johan Knoester, Anaïd Haen, Patrick Rietveld, Wim van den Bremen en Dave van der Wal.

De organisatie is in handen van de Stichting Steenovens Klein Hitland (SSKN). Rob Stolk deed de programmering. Reserveren kan via www.jouwzuidplas.nl, waar alle recente informatie omtrent toegangsprijzen en de verhalenvertellers te vinden is.