Clicky

Oud burgemeester Moordrecht Riny van der Bie overleden

Copyright Omroep Zuidplas

Oud burgemeester Riny van der Bie is op 16 juli 2016 in Den Haag overleden. Vanaf 1996 was Riny van der Bie burgemeester van Moordrecht. Riny van der Bie is 68 jaar geworden.

Voor Riny van der Bie burgemeester van Moordrecht werd was ze wethouder in Delft. In 1996 werd ze benoemd tot burgemeester in Moordrecht en volgde daar burgemeester Bonthuis op die naar Nieuwerkerk aan den IJssel vertrok.

Een voormalig beleidsambtenaar in Moordrecht herinnert van der Bie als een zeer toegankelijke vrouw met een sterk karakter. “Je kon met haar lachen, ze had een enorm gevoel voor humor. Ze had visie en was niet gemakkelijk op andere ideeen te brengen als ze een mening gevormd had.

Het burgemeesterschap in Moordrecht kwam in juli 2003 abrupt  ten einde door een ernstig incident. Een groep Molukse jongeren gooiden ’s-nachts een brandbom door de brievenbus van haar ambtswoning omdat ze vonden dat de gemeente te weinig voor hen deed. De daders werden later veroordeeld. Omdat er onvoldoende brandbare zaken in de hal stonden bleef de materiele schade beperkt. Het incident greep haar zo aan dat ze op dringend medisch advies voor onbepaalde tijd haar ambt neerlegde. In maart 2006 werd haar eervol ontslag verleend en ging ze vervroegd met pensioen.

Zaterdag 16 juli 2016 overleed Riny van der Bie op 68-jarige leeftijd in Den Haag.