Clicky

Jubileumconcert en cd voor 50-jarig mannenkoor

Copyright Omroep Zuidplas

De goede sfeer, de grote variatie aan liederen en natuurlijk de gedreven, professionele dirigent maakt het zingen voor de 80 leden van het Christelijk Mannenkoor Prins Alexander tot een feest.

Het koor viert op 21 oktober a.s. zijn 50-jarig jubileum met een groots concert in de Alexanderkerk in  Rotterdam. Dan wordt ook de jubileum-cd gepresenteerd. Dat plezier geldt voor jong en oud. Koorlid Iman de Vin wordt over enkele maanden 94 jaar en  zijn collega-zangers Simon en Marinus Rietdijk zijn veertigers. De koorleden komen uit de hele regio om te zingen bij het jubilerende koor. “We verwelkomen graag nieuwe zangers”, zegt voorzitter Ger de Jong. “ Iedereen is welkom om gewoon eens binnen te lopen tijdens onze repetities. Dan kunnen ze zelf ervaren hoe prettig en ontspannend het is om bij ons koor te zingen.” Bestuurssecretaris Kees van der Gaag beaamt dat: “En vergeet niet dat zingen ook gezond is. Het heeft mij van mijn burn-outklachten af geholpen!”

Elke dinsdag komen de mannen bij elkaar in de Alexanderkerk. Onder leiding van de bekende dirigent Arjan Breukhoven zingen ze een keur aan christelijke, maar ook algemene liederen: ‘You raise me up’, maar ook ‘Droomland’. Voor het jubileumconcert en de cd wordt extra groot uitgepakt: daaraan leveren ook professionele solisten én een orkest hun medewerking. Arjan Breukhoven: “Je krijgt heel veel energie van zingen. En vergeet niet: iedereen kan zingen. Het is beslist niet nodig om muziek te kunnen lezen. Gewoon meedoen en genieten!”

Het koor wordt regelmatig gevraagd om concerten te geven, maar ook om mee te werken aan kerkdiensten. “En daarnaast worden er ook regelmatig gezellige dingen georganiseerd”, zegt Iman de Vin. “We maken zelfs uitstapjes naar het buitenland. Daar geven we ook concerten. Ik hoop nog lang lid van het koor te blijven!”

Hoewel het woord ‘christelijk’ in de naam van het koor zit, is een religieuze achtergrond geen voorwaarde om mee te zingen. Simon en Marinus Rietdijk vinden het christelijke karakter wel belangrijk, maar: “Het maakt niet uit bij welke kerk je hoort. Vanaf het begin voel je je direct geaccepteerd. We hebben al bij verschillende koren gezongen, maar dit is verreweg het fijnste koor van de hele regio!”

Kaarten à 10 euro voor het jubileumconcert kunt u bestellen bij Aad van der Wilt, e-mail: aad.vander.wilt@gmail.nl.of telefonisch:010-4219454 of voor aanvang van het concert. Mannen zijn welkom om eens te komen luisteren op elke dinsdagavond vanaf 19.45 uur in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340  3067 CX Rotterdam.