Clicky

Nieuwe onderneming start met zwemlessen in Koornmolen Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

Kinderen vanuit de omgeving van Zevenhuizen kunnen vanaf 2 november weer zwemlessen volgen in zwembad de Koornmolen. De lessen worden gegeven vanuit het Zweminstituut, een organisatie die op meer plaatsen door het hele land actief is op het gebied van leszwemmen.

Initiatiefnemer van de herstart is Martin van Buiten. Voorheen was hij al actief als invalkracht in het zwembad van Zevenhuizen. Ook werkt hij in de sportschool die in hetzelfde pand is gevestigd. Vanuit verschillende kanten kreeg hij vragen of hij geen mogelijkheden zag om weer met zwemlessen in Zevenhuizen te beginnen.

Na verschillende opties bekeken te hebben bleek het mogelijk om via het Zweminstituut weer met lessen te beginnen. Deze organisatie geeft in verschillende zwembaden in het land zwemlessen. Dit gebeurt onder andere in twee zwembaden in Zoetermeer. De zwemlessen zijn mogelijk zonder bijdrage van de gemeente Zuidplas.

Inmiddels hebben volgens van Buiten zich al bijna honderd geïnteresseerden gemeld. Ook leerlingen die na het sluiten van de Koornmolen eind vorig jaar zwemmen bij het Zweminstituut in Zoetermeer kunnen overgeplaatst worden naar Zevenhuizen. 

Zaterdag is initiatiefnemer van Buiten te gast in het radio programma Zuidplas in het Weekend