Clicky

Dronken automobilist ramt boom op Hoofdweg-Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel

Copyright Omroep Zuidplas

Voor een dronken automobilist en zijn twee inzittenden eindigde de rit zaterdagnacht met een harde klap tegen een boom in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zowel de bestuurder als de passagiers liepen aanzienlijk letsel op bij het ernstige ongeval.

Zaterdagnacht 12 november rond half vier werden de hulpdiensten in grote getale gealarmeerd voor een zwaar ongeval aan de Hoofdweg-Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Politieagenten die als eerste ter plaatse waren, troffen een zwaar beschadigde auto aan tegen een boom, met drie gewonde inzittenden nog in het voertuig. Gezien de ernst van het ongeval en de toestand van de slachtoffers werden meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam opgeroepen. Ook de brandweer moest met spoed naar het ongeval komen, aangezien de slachtoffers niet zelf uit het voertuig konden komen en er sprake zou zijn van een beknelling.

De bestuurder, die alcohol gedronken had, is in een kleine bocht op de verder rechte Hoofdweg-Zuid de macht over het stuur verloren en met aanzienlijke snelheid rechtdoor tegen een boom gereden. De voorzijde van het voertuig dat uit de richting van Capelle aan den IJssel kwam aangereden zat voor een deel om de de dikke stam gevouwen.

Uiteindelijk zijn alle slachtoffers toch zonder knipwerk van de brandweer uit het wrak gehaald en in de ter plaatse gekomen ambulances behandeld. Het Mobiel Medisch Team hoefde uiteindelijk toch niet naar de plaats van het ongeval te komen. Nadat alle inzittenden ter plaatse gestabiliseerd waren zijn ze met aanzienlijk letsel naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd. Bij de bestuurder zal daar verder onderzoek gedaan worden naar het exacte alcoholpromillage in zijn bloed. Het zwaar beschadigde voertuig is door een berger afgevoerd. De boom liep verbazingwekkend genoeg nauwelijks schade op door het incident.

Foto's : Sylvia van Straalen