Clicky

Lucan Kiontke winnaar schrijfwedstrijd BRAinS

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen weken volgden een aantal basisschoolleerlingen in Zuidplas een workshop 'Schrijfgeheimen' via BRAinS.

Alle deelnemende leerlingen konden na afloop van de workshop een verhaal in sturen. Het winnende verhaal zou op de website van Omroep Zuidplas gepubliceerd worden. Winnaar van de wedstrijd is Lucan Kiontke. Hieronder zijn eigen geschreven verhaal met als titel 'In mijn straat woont een super bijzondere opa'.

Vandaag had ik, Timo, een stomme leraar. Meester Rotgans zo wordt hij genoemd. Zijn echte naam is Lojans. Van hem krijgen we altijd natuurkunde, superstom. En ik vind het ook moeilijk.
Mijn moeder zegt dat het komt omdat ik niet oplet in de les, maar ze heeft ongelijk. Het komt omdat het saai is! Vaak moet ik naar de wc omdat ik een bloedneus heb. Mijn moeder zegt dat ik niet in mijn neus moet peuteren, maar wat moet ik dan doen tijdens de saaiste lessen van de wereld?
Het ergste gebeurde gisteren. Meester Rotgans: Dames en heren dit was de les, maar vergeet niet de toets is volgende week! Hoe kan hij dat nou zeggen. Ik heb helemaal niet opgelet of meegekeken in de les.
Na school was ik aan het voetballen in mijn straat toen ik door de ruit van nummer 441 schoot. Ik heb gehoord dat daar een oude man woont. Toen kwam hij naar buiten en vroeg vrolijk: Waarom ben jij niet aan het leren?

Ik was te blij om te antwoorden. Ik was ervan overtuigd dat hij boos zijn huis uit zou lopen.

    Ik zei het eerlijk: ik moet leren voor een stom vak.
    Maar wat is dat vak dan? vroeg hij.
    Natuurkunde antwoordde ik.
    Ik kan je wel helpen.

Misschien is het een beetje raar als een oude opa dat zegt, maar toen mocht ik ook nog mee naar binnen. Ik had nog nooit zo’n raar huis gezien. Er staan zoveel flesjes potjes en proefjes dat je zelf bijna geen ruimte meer hebt om te lopen. En wat ook wel erg opviel is dat hij binnen andere kleren draagt dan buiten. Buiten draagt hij altijd een pak en binnen een professor jas en zijn haar is dan ook helemaal wild, terwijl dat buiten heel netjes in de scheiding zit. Sindsdien ben ik steeds na school naar hem geweest om natuurkunde te leren. Het was eigenlijk best wel makkelijk.

Ik moest nog een hoofdstuk leren morgen. Ik fietste weer naar huis toen zag ik in mijn fietstas dat mijn boek weg was! O nee hoe moet ik nu leren?
Uiteindelijk was er nog een laatste les. Toen zag ik opeens dat opa de meester was! Want meester Rotgans was ziek. Gelukkig mocht ik nog een boek lenen van hem. En ik haalde een 10 voor de toets!!

Lucan Kiontke