Clicky

Veroorzaker ernstig ongeval Hoofdweg had veel te veel gedronken

Copyright Omroep Zuidplas

De bestuurder van de auto die op zaterdag 12 november een ernstig ongeval veroorzaakte in Nieuwerkerk aan den IJssel had veel te veel alcohol gedronken. Na bloedonderzoek blijkt de bestuurder een promillage van 1,54 in zijn bloed te hebben gehad. Dit is drie keer boven de limiet.

Het ongeval op de Hoofdweg gebeurde in de nacht van vrijdag naar zaterdag 12 november. De dronken automobilist raakte in een flauwe bocht van de weg en knalde tegen een boom. De drie inzittenden van de auto raakten ernstig gewond en werden door de hulpdiensten uit het voertuig gehaald. Bij de klap raakten twee inzittenden waaronder de bestuurder meerdere tanden kwijt die later door de hulpdiensten verspreid door de auto zijn terug gevonden.

In het ziekenhuis is bij de bestuurder een bloedproef afgenomen voor verder onderzoek. Hieruit bleek dat de man de hoeveelheid alcohol in z’n bloed had die horen bij zeven gemiddelde alcoholische consumpties. Normaal doet het lichaam ander half uur over het afbreken van een glas bier of wijn. De hoeveelheid alcohol die de man genuttigd had is voldoende voor het direct moeten inleveren van het rijbewijs.

Foto: Sylvia van Straalen