Clicky

Sfeervolle kerstmarkt in Moordrecht werd druk bezocht

Copyright Omroep Zuidplas

De nieuw opgezette kerstmarkt in Moordrecht, die vrijdag 9 december voor het eerst in de nieuwe uitvoering werd gehouden, is een groot succes gebleken. Een groot aantal bezoekers bezocht de sfeervolle markt onder het genot van een winters hapje en drankje.

Vrijdag 9 december om vier uur werd het startsein gegeven voor een nieuw opgezette kerstmarkt in het oude centrum van Moordrecht. Op de Kerklaan en op het Kerkplein stonden tientallen kramen, geheel in kerstsfeer. Opvallend aan de kerstmarkt is dat hij geheel door en voor Moordrechtse ondernemers is opgezet. 

In de vele kramen werden onder andere kerstartikelen, leuke cadeautjes voor onder de kerstboom,  hapjes en drankjes verkocht. Dit alles onder toeziend oog van de kerstman zelf, die samen met één van zijn rendieren over de markt struinde.

Ook de Dorpskerk op het Kerkplein was geheel in kerstsfeer ingericht, hier konden bezoekers even genieten van een rustmomentje en een beker warme chocolademelk of alcoholvrije Glühwein met een kerstkransje. Aan lange tafels kon men gezellig met elkaar in gesprek gaan, of men kon de rust opzoeken achterin de pas opgeknapte kerk voor een moment van bezinning. Op grote videoschermen werd een voorstelling van het kerstverhaal in moderne versie afgespeeld, wat ook veel aandacht en waardering van bezoekers kreeg.

Om half acht werd er buiten voor de kerk op het plein önder zeer grote belangstelling een voorstelling gegeven door het Moordrechtse koor "Pokomotion". Het publiek werd getrakteerd op prachtige ingetogen kerstliederen, zoals een acapella uitvoering van het beroemde "Silent Night" maar kreeg ook moderne popklassiekers te horen. Dit alles uitgevoerd tegen de achtergrond van de mooi verlichte kerk en versierde dorpskerstboom op de achtergrond.

Voor de jongere bezoekers was er ook veel te doen om zich te vermaken, zo was er een springkasteel, kon men ouderwets sjoelen of diverse balwerpspelletjes doen. De organisatie kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde editie van de nieuwe Moordrechtse kerstmarkt, die volgens een zeer groot deel van de enthousiaste bezoekers nog vele keren opgezet mag worden.

Foto's : Sylvia van Straalen