Clicky

Dronken bestuurders gepakt na aanrijding tegen lantaarnpaal op Hoofdweg

Copyright Omroep Zuidplas

Twee automobilisten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 januari aangehouden na een flinke aanrijding op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Eén van de dronken bestuurders ramde een lantaarnpaal en veroorzaakte daarbij forse schade aan zijn auto.

Terwijl de politie bezig was met de afhandeling van het ongeval ging een andere bestuurder er vandoor bij het zien van de politie afzetting. Deze tweede bestuurder is door de politie achterhaald en gevraagd om te blazen. Hij bleek ook te veel gedronken te hebben.

De bestuurder die de aanrijding had veroorzaakt bleek bijna drie keer boven de limiet van een ervaren bestuurder te zitten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De bestuurder die ervandoor ging bleek twee keer boven deze limiet uit te komen. Ook deze bestuurder mocht z'n rijbewijs achter laten op het politiebureau.

Foto's: Politie Waddinveen Zuidplas via Twitter