Clicky

Drie Capelse redders van drenkelingen gehuldigd

Copyright Omroep Zuidplas

Namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen huldigde burgemeester Peter Oskam maandag 30 januari drie Capellenaren die in 2016 mensen uit het water hebben gered. 

De redders ontvingen een medaille en een oorkonde. “Een bekroning voor hun moedige en doeltreffende optreden”, aldus burgemeester Oskam. 

Eén van de redders heeft in april twee dames bevrijd uit een auto die te water was geraakt op de Puccinipassage. In augustus heeft een andere redder een visser uit het water gered, die door een ongelukkige manoeuvre te water was geraakt met zijn scootmobiel.

Op de foto

Burgemeester Oskam met mevrouw Van den Berg-Remmerswaal en de derde redder, mevrouw Leentjes. In september viel mevrouw Van den Berg-Remmerswaal, tijdens het voeren van de eendjes, in de sloot aan de Kerklaan. Hoewel diverse omstanders hier getuige van waren, is het aan de kordaatheid van mevrouw Leentjes te danken dat mevrouw Van den Berg het leven is gered. De zoon van mevrouw Van den Berg heeft mevrouw Leentjes voorgedragen en was ontzettend trots op de redder van zijn moeder.