Clicky

Wereldgebedsdag 2017

Copyright Omroep Zuidplas

Op vrijdag 3 maart a.s. is het Wereldgebedsdag. De orde van dienst voor 2017 is gemaakt door het comité uit de Filippijnen en heeft als thema is eerlijkheid.

Op de eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, ieder jaar opnieuw en honderdduizenden mensen voelen zich - in de 183 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag - door gebed verenigd en bemoedigd. Door Wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale, oecumenische dimensie. In Moordrecht wordt er die dag een interkerkelijke viering gehouiden in de Rooms-katholieke kerk. Vrijdag 3 maart om 19.30.

De foto
geeft de draagkracht van vrouwen weer, maar ook de taken waar zij iedere dag opnieuw weer voor komen  te  staan. De kerk heet alle mensen welkom en laat hen voelen dat  iedereen welkom is in het koninkrijk van God: dat wordt door de lange  tafel met  voedsel, gedragen door de vrouwen, gesymboliseerd.

God is de oorsprong van de hele schepping. God gaf de Filippijnen heel veel: de mensen die er wonen, de prachtige natuur, het klimaat en heel  veel grondstoffen. God zorgt voor iedereen, ook voor degenen die Hem niet erkennen. Gods rechtvaardigheid staat haaks op de Filippijnse maatschappij  waar momenteel sterke en invloedrijke families de middelen, die God aan allen heeft geschonken, gebruiken voor zichzelf en hun familieleden.