Clicky

Meer dan 130 deelnemers bij tweede Swanla pubquiz

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijdag 3 februari werd voor de tweede keer een pubquiz georganiseerd in Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Vanwege het enorme succes van de eerste aflevering en het grote aantal aanmeldingen werd gekozen voor een andere locatie dan de pub van Swanla.

Van de theaterzaal van Swanla was een extra grote pub gemaakt, die met 19 teams met in totaal meer dan 130 deelnemers heel gezellig gevuld was. Ook in deze opzet bleek de quiz een groot succes, met een verrassende winnaar. Aflevering drie staat gepland voor 19 mei. Daarvoor heeft zich nu al bijna het maximale aantal deelnemende teams aangemeld.

De pubquiz is een activiteit van de theatercommissie van theater Swanla en heeft als doel om meer mensen naar het theater van Swanla te krijgen, bekendheid te geven aan de theatervoorstellingen in Zevenhuizen en bij te dragen aan de verbinding tussen de verschillende groepen gebruikers in en bezoekers van Swanla. Dat laatste lijkt wonderwel te lukken. Onder de deelnemende teams bevonden zich behalve straatteams uit Zevenhuizen en teams uit Nesselande en Bleiswijk ook vertegenwoordigers van allerlei groeperingen die regelmatig gebruikmaken van Dorpshuis Swanla of het dorpshuis bezoeken. Er was een team van LOZZ (Lekker Ontspannen Zingen in Zevenhuizen), voetbalvereniging Groeneweg, VC Nesselande, harmonie De Kleine Trompetter en slagwerkgroep Afslag 9. Ook de openbare basisschool, ’t Reigerbos, had een team met personeelsleden afgevaardigd. Jong en oud waren vertegenwoordigd.

De theaterzaal van Swanla was dankzij de tomeloze inzet van een aantal vrijwilligers in een dag tijd omgetoverd tot de grootste pub van Zevenhuizen. Onder het genot van een hapje en een drankje probeerden de ruim 130 deelnemers de hoogste score te behalen door de juiste antwoorden te geven op de tien vragen per ronde, die gesteld werden door quizmaster Geert van der Burg. In totaal werden 10 rondes gespeeld, ieder met een eigen thema. In twee rondes mochten alleen de teamcaptains in een afvalspel proberen een bonuspunt voor hun team te halen. De speciale Zevenhuizense ronde werd, om deelnemers van buiten Zevenhuizen niet bij voorbaat kansloos te maken, buiten de competitie om gespeeld om een aparte prijs. Die speciale prijs ging naar het team van De Kleine Trompetter. In de eigenlijke quiz eindigden de Trivia Crackers, een team verbonden aan VC Nesselande, als derde. De Buurtjes, uit de Leliestraat in Zevenhuizen, werden net als vorige keer tweede en de felbegeerde wisselbeker voor de eerste prijs ging verrassend genoeg naar Team Bleiswijk, waarin overigens heel veel mannen die horen bij dames die spelen bij VC Nesselande.

De volgende pubquiz, de laatste van dit theaterseizoen, staat gepland op vrijdag 19 mei. Voor die derde aflevering hebben zich nu al 22 teams aangemeld. Er is plaats voor ongeveer 25 teams, want groter dan de huidige opzet wil de theatercommissie het niet maken. Wie nog aan de derde aflevering mee wil doen, kan zich aanmelden bij Pubquiz@theaterswanla.nl.