Clicky

Wijkwinkel Schollevaar viert negenjarig bestaan

Copyright Omroep Zuidplas

De Wijkwinkel Schollevaar in Capelle a/d IJssel viert feest op 18 februari omdat dit initiatief 9 jaar bestaat! Alle wijkbewoners zijn van harte welkom in de Wijkwinkel in het Winkelcentrum de Scholver.

Vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur gaan de deuren van de Wijkwinkel wijd open. Verschillende vrijwilligers geven een kijkje in ‘hun’ activiteiten. Zoals het Praatuur, waar wijkbewoners de Nederlandse taal oefenen. In het winkelcentrum worden bonnetjes uitgedeeld waarmee kinderen een zak popcorn kunnen halen. Ook worden er aan de volwassen lootjes uitgedeeld. Met zo’n lootje kan op deze dag, in de Wijkwinkel, gekeken worden of er een prijsje gewonnen is.

Servicepunt
De Wijkwinkel in winkelcentrum de Scholver is een servicepunt waar iedereen gratis terecht kan voor allerlei vragen en problemen. Vrijwilligers hebben een luisterend oor en bieden de helpende hand. Bijvoorbeeld bij het invullen van belastingformulieren of formulieren voor zorgtoeslag en huursubsidie. Verder kunnen wijkbewoners er informatie krijgen over activiteiten en voorzieningen en is de Wijkwinkel uitgiftepunt van plastic afvalzakken . Ook worden er vanuit de Wijkwinkel leuke activiteiten georganiseerd, zoals workshops. De Wijkwinkel is dé plek om andere mensen te ontmoeten, gezellig te kletsen, even uitrusten van het boodschappen doen, een bordspelletje spelen of gewoon lekker even zitten met een kopje koffie of thee.

De Wijkwinkel is gevestigd in winkelcentrum de Scholver, tegenover het NS-station.