Clicky

David Vonk 'Waarom nou ik' (audio)

Copyright Omroep Zuidplas

Zondag 12 februari jl. was David Vonk, schrijver van het boek  'Waarom nou ik', te gast bij omroep Zuidplas om zijn bewogen leven toe te lichten in het programma Rondom de Kerken de middageditie.

Presentator Erik van Veelen sprak met hem over zijn boek waarin hij uit de doeken doet hoe hij is opgegroeid en hoe God ingreep in zijn leven. Het boek vertelt het verhaal van een Rotterdams knulletje dat verhuisde naar een dorpje in Zeeland, waar hij verslaafd raakte aan de middelen, in de criminaliteit belandde en zich later tot God zou keren.

David is opgegroeid in de Rotterdamse wijk Charlois en heeft van jongs af aan te maken gehad met agressie, verslavingen en criminaliteit. In zijn leven vol dieptepunten en wanhoop vroeg hij zich af: ‘Waarom nou ik?’ en op het moment dat hij het niet meer zag zitten leerde hij God kennen, die hem een liefdevolle basis gaf die altijd had ontbroken.

Daardoor lukte het hem volledig af te kicken en een nieuw leven op te bouwen. De negatieve ervaringen uit zijn verleden gebruikt hij om jongeren voorlichting te geven.

Het hele interview met David kunt u hieronder beluisteren.