Clicky

Politie neemt drie rijbewijzen in na forse snelheidsovertredingen

Copyright Omroep Zuidplas

Op de A12 en A20 zijn dit weekend drie rijbewijzen ingenomen. De drie automobilisten werden langs de kant gezet tijdens controles door het politieteam Waddinxveen-Zuidplas. Eén snelheidsduivels kwam met een snelheid van meer dan 200 kilometer voorbij.

De politie controleerde dit weekend met een rijdend voertuig over de snelwegen in de regio. Dit leverde flink wat bekeuringen op. De drie bestuurders die hun rijbewijs in ieder geval twee weken kwijt zijn zaten meer dan 50 kilometer boven de toegestane snelheid.

Eén van de bestuurders kwam op 158 kilometer per uur waar 100 was toegestaan. Een tweede voertuig zat na correctie boven de 200 kilometer per uur waar 130 kilometer is toegestaan. De derde persoon die zijn rijbewijs moest inleveren zat na correctie op 190 kilometer waar 100 was toegestaan. Naast de innames van de rijbewijzen zijn er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen.