Clicky

Jongeren op werkvakantie naar Albanië

Copyright Omroep Zuidplas

Een aantal maanden geleden is er in de Hervormde Kerk van Zevenhuizen een oproep geplaatst om in de zomer van 2017 deel te nemen aan een jongerenwerk-vakantie naar Albanië via de Stichting ‘Hoop voor Albanië’. Maar liefst 14 jongeren hebben zich hiervoor aangemeld!

De eerste voorbereidingen zijn in volle gang en zo begint de werkvakantie naar Albanië (Hervormd Zevenhuizen steunt "Help the Life") steeds meer vorm te krijgen. De verblijfsplek in Albanië is bekend, er wordt steeds meer duidelijk over welke activiteiten opgepakt kunnen worden. Daarnaast wordt het ook steeds inzichtelijker wat er verwacht kan worden rondom de temperatuur en de leefomstandigheden e.d. in Albanië wanneer de groep hier zal zijn.

Een groep van 14 jongeren en 4 leiding vertrekt op 10 juli 2017 per vliegtuig naar Albanië. De verblijfsplek is bij een Nederlands stel die een camping en B&B runnen in Albanië. Vanuit de groep zullen in de week van verblijf diverse activiteiten worden georganiseerd, denk hierbij aan het opknappen van een bejaardentehuis, diverse actviteiten voor de Albanese kinderen en het uitdelen van voedselpakketten etc. Kortom; er is genoeg te doen! Op 17 juli 2017 zal de groep na een verblijf van een week weer naar Nederland terugkeren.

De groep hoopt de handen flink uit de mouwen te kunnen steken van de zomer en daarnaast een beeld te krijgen van het land en de armoede die er heerst. Om dit alles mogelijk te maken zullen de jongeren samen met de leiding dit jaar verschillende sponsoracties gaan opzetten. De eerste sponsoractie (krakelingenactie) is inmiddels van start gegaan. Via een geldmeter zal de Hervormde gemeente Zevenhuizen worden geïnformeerd over het bedrag wat ingezameld is.

Albanië
Albanië heeft van alle Europese landen de laagste levensstandaard. Het is daarmee één van de armste en onderontwikkelde landen in Europa. Het land ligt in het zuidoosten van Europa aan de Adriatische zee. Het grenst in het zuidoosten aan Griekenland, in het oosten aan Macedonië en in het noorden aan Servië en Macedonië. Het grootste gedeelte van het Albanese landschap heeft een bergachtige structuur. Stichting Hoop voor Albanië probeert de allerarmsten, gehandicapten, weduwen en wezen een nieuwe toekomst te geven.

Onder hen is ook Wesley Adegeest (Wesley Adegeest: “Het geloof geeft me rust, liefde, kracht en energie”) die kort geleden nog voor de microfoon van omroep Zuidplas zijn verhaal over de Muskathlon uit de doeken deed (Wesley Adegeest gaat unieke uitdaging aan).