Clicky

Wethouder in de weer met graafmachine bij start project ’t Land Kanaän

Copyright Omroep Zuidplas

Op het terrein van de monumentale boerderij 't Land Kanaän in Zevenhuizen worden de komende maanden twaalf nieuwe woningen gebouwd. De bouw is dinsdag 14 februari officieel van start gegaan. Naast de bouw van de woningen wordt ook de boerderij opgeknapt.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst dinsdagmiddag is in het bijzijn van de wethouders Hordijk en van Woudenberg een officieel begin gemaakt met het project. Vorige week is al een grote schuur op het terrein verplaatst. Deze schuur en het toegangshek van de voormalige boerderij blijven behouden.

De gemeente Zuidplas en ontwikkelaar Thunnissen hebben vorig voorjaar afspraken gemaakt over het project. De gemeente heeft jaren in de maag gezeten met het leegstaande complex. Na de overeenkomst is er gewerkt aan een bestemmingsplan en juni vorig jaar is de verkoop van de woningen gestart.

De boerderij aan de Eendragtsdijk is sinds de jaren 70 van de vorige eeuw eigendom van de gemeente. Rond de boerderij is in de jaren 80 de Zevenhuizense Vogelwijk gebouwd. ’t Land Kanaän is een Rijksmonument.

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Jan Dirk Dorrepaal 15-2-2017 19:16

Natuurlijk is het een goede zaak, dat Kanaän opgestoten wordt in de vaart van de Zuidplasvolkeren. En die 20 auto's die het straks extra gaat opleveren zullen niet echt het verschil uitmaken, maar de verkeerssituatie op de beide" eenrichtings" bruggen naar en van  (oud) Zevenhuizen en op het kruispunt( nou ja kruispunt?) BKweg/NDweg wordt er niet beter op. En als je dan als heiwerk-wethouder in een onderonsje op de achterbank van de limousine met de overigens bijna vertrokken minister er nog even op wijst dat er nog ruimte is voor meerdere duizenden nieuwbouwwoningen in Zuidplas ( zie opmerking)....,Natuurlijk groots en meeslepend wil dit college haar politieke bestaan invullen, maar begin nu maar eerst eens bovengenoemde verkeerssituatie aan te pakken.

Opm. Er start op dit moment een discussie over een dreigende " Doorzonbubble"/90.000 rijtjeshuizen teveel in ons land als gevolg van de vergrijzing in de komende jaren. Toch maar eens gaan nadenken over al die duizenden woningen in de polder.