Clicky

Stichting Sarfath houdt voedselactie 2017

Copyright Omroep Zuidplas

Stichting Sarfath organiseert ook dit jaar weer een voedselactie voor de allerarmsten in Roemenië en in Moldavië, ook wel bekend onder de naam ‘De Doos van Sarfath’.

Het doel
Het doel van de Capels/Nieuwerkerkse stichting is om de dozen van Sarfath te verdelen in kleine dorpen Roemenië en Moldavië. Iedere keer constateert de stichting opnieuw (Radio-interview Koen Vliegenthart (audio)) dat toename van de welvaart eigenlijk alleen de mensen in de stedelijke gebieden bereikt. De behoefte blijft dus onverminderd hoog en de stichting is blij in deze behoefte te kunnen voorzien. Tenminste 24 kerkelijke gemeenten in Nederland, waaronder De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel, dragen weer hun dozen bij aan de daar zo bekende actie Doos van Sarfath.

Hoe?
De voedselpakketten worden onder andere naar de dominees in Roemenië en Moldavië verstuurd. Zij verdelen de inhoud onder de arme en oudere gemeenteleden. Hiervoor maken ze keurig een lijst, zodat iedereen zijn deel kan ophalen en niemand tekort komt.

Moldavië
De voedselpakketten sturen we niet alleen naar Roemenië. Ze gaan ook naar Moldavië. Daar is de armoede nog groter. In samenwerking met Stichting Ancora (Inge Jose Smelik te gast in De Lichtkring) wordt ervoor gezorgd dat arme gezinnen in Moldavië ook voedselpakketten krijgen.

Overige locaties
De voedselpakketten die naar Roemenië worden vervoerd, gaan ook nog naar gaarkeukens, internaten, de sociale werkplaats van Diakonia, een sociale kolchoz en naar de Theologische Universiteit in Cluj.

Voor meer informatie: info@sarfath.nl.