Clicky

Omroep Zuidplas exporteert Drive-In stembureau naar Japan

Copyright Omroep Zuidplas

Omroep Zuidplas heeft afgelopen zomer het idee van een Drive-In stembureau naar Japan geëxporteerd. De lokale omroep heeft beelden verkocht aan een landelijke TV zender in Japan. In Zuidplas kon in 2015 voor het eerst gestemd worden in een Drive-In stembureau.

De beelden van het eerste drive-in stembureau in Nederland zijn gebruikt in een uitzending waarin te zien was wat Nederlanders allemaal op de fiets doen. Daar hoort volgens de Japanners sinds 2015 ook stemmen bij. De redactie van het Japanse TV programma wilde dan ook graag beelden hebben van inwoners die op de fiets langs kwamen in het stembureau. Het programma “Naruhodo! The World” was op 4 juli vorig jaar op de Japanse TV.

Ook bij de komende Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart kan weer gestemd worden in een Drive-in stembureau. De speciale voorziening is te vinden op de gemeentewerf in Zevenhuizen aan de Zuidplasweg. De stemdrive-in is 15 maart open vanaf 8.30 uur tot 21.00 uur en alle inwoners van Zuidplas kunnen er stemmen met hun oproepkaart en legitimatie.

Bekijk hieronder de reportage van Omroep Zuidplas over het unieke stembureau, beelden van het Japanse tv programma zijn buiten Japan vanwege rechten niet op internet beschikbaar.