Clicky

Actie om molen Windlust veiliger te maken

Copyright Omroep Zuidplas

Vrijwilligers achter molen Windlust in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn een actie gestart om de molen veiliger te krijgen. Er is 1.500 euro nodig om het bezoek van kleine kinderen aan de molen veiliger te maken.

Het probleem dat men wil oplossen zit in de “Balie” rond de molen. Het hekwerk aan de rand van de Balie is zodanig dat kleine kinderen er makkelijk tussen door kunnen vallen. Op dit moment wordt bij molenbezoeken van kinderen enorm goed opgelet maar een ongeluk zit volgens de vrijwilligers in een klein hoekje.

Om het probleem op te lossen is extra hout nodig. Als het geld er is om dit hout aan te schaffen zijn er vrijwilligers die het willen verven en monteren. Via de website van het molenfonds kunnen mensen geld doneren. De vrijwilligers hopen dat het bedrag zo snel mogelijk binnen is.