Clicky

Hornbach korte tijd ontruimd na brandalarm

Copyright Omroep Zuidplas

De vestiging van Hornbach in Nieuwerkerk aan den IJssel is dinsdagavond korte tijd ontruimd vanwege een brandalarm. Na onderzoek door de brandweer bleek er echter geen sprake te zijn van brand.

Het brandalarm zou veroorzaakt zijn door een probleem met een electrische installatie. Waarschijnlijk werd dit veroorzaakt door een stroomdip. Rond het tijdstip dat het probleem ontstond was er in heel Nieuwerkerk sprake van een hele korte stroomonderbreking. Bij ongeveer 1.000 aansluitingen is de stroom daadwerkelijk uitgevallen.

De bedrijfshulpverlening van de Hornbach vestiging heeft het pand na het alarm direct ontruimd. Zowel personeel als klanten zijn naar buiten gestuurd. Verkeersregelaars hebben nieuwe klanten direct bij de ingang van het parkeerterrein doorgestuurd. Na ruim een half uur werd de Hornbach weer vrijgegeven.

Foto: Sylvia van Straalen