Clicky

Stroomstoring in deel van Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

In een deel van Nieuwerkerk aan den IJssel is dinsdagavond 14 maart de stroom uitgevallen. Inwoners rond de Parallelweg-Zuid en de Westringdijk zitten in het donker. In totaal zouden zo'n 1.000 aansluitingen last hebben van de storing.

De storing ontstond maandagavond net iets voor half acht. Volgens netbeheerder Stedin zijn er ongeveer 1.000 aansluitingen getroffen. Wat de oorzaak is geweest heeft de netbeheerder nog niet bekend is gemaakt. Nadat monteurs rond 20.30 uur ter plaatse waren duurde het twee uur voordat iedereen weer stroom had.

In de Nieuwerkerkse wijk Dorrestein en een deel van Moordrecht was er sprake van een hele korte stroomonderbreking op het moment dat de problemen begonnen.

Lees ook: Hornbach korte tijd ontruimd na brandalarm