Clicky

Gemeente Zuidplas doet aangifte vanwege verduistering

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft recent aangifte gedaan. Het gaat om een ernstig vermoeden van verduistering van publiek geld.

Het betreft de door de gemeente beschikbaar gestelde subsidie die bestemd was voor Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle. Het vermoeden bestaat dat het geld niet is gebruikt voor het doel waarvoor het is verstrekt, het geld was bedoeld voor de exploitatie van Dorpshuis Op Moer.

Het vermoeden kwam aan het licht na grondig en aanhoudend onderzoek naar een financieel gat in de jaarrekeningen van Dorpshuis Op Moer. De gemeente heeft daarom aangifte gedaan en is nu in afwachting van de resultaten van het onderzoek dat door de politie is ingesteld.

De gebruikers van Op Moer zijn inmiddels geïnformeerd. De aangifte heeft geen gevolgen voor de gebruikers van het dorpshuis. Iedereen die gebruik maakt van het dorpshuis voor sport- en of culturele activiteiten zal hiervan geen hinder ondervinden.

Update 19-3-2017: Zaterdag 18 maart sprak wethouder Rik van Woudenberg over dit onderwerp tijdens het radioprogramma 'Zuidplas in het Weekend.'