Clicky

Opkomst verkiezingen om 14.00 uur flink hoger

Copyright Omroep Zuidplas

De opkomst in de gemeente Zuidplas lag om 14.00 uur flink hoger dan bij de vorige Tweedekamer verkiezingen. In de verschillende stembureau's in de gemeente Zuidplas waren op dat tijdstip 11.626 stemmen uitgebracht. Goed voor een opkomst percentage van bijna 37%. 

Tijdens de vorige Tweedekamer verkiezingen lag om 14.00 uur de opkomst op 31 procent. Deze keer mogen 31.556 inwoners hun stem uitbrengen.

Het dubbele stembureau in het gemeentehuis is veruit het drukste in de gemeente. Meer dan 2.000 stemmers kwamen daar al voor 14.00 uur langs. Gevolg is dat de stembus al flink vol zit. Bij de meeste stembureau's waren zo'n 500 stemmen uitgebracht. Stemmen kan vandaag tot 21.00 uur.

Het Drive-In stembureau in Zevenhuizen is tot 14.00 uur door bijna 200 stemmers bezocht. Het stembureau zorgt net als de vorige keer voor flink wat media aandacht. Onder andere de franstalige Belgische televisie is in de gemeente Zuidplas neergestreken voor een een reportage.