Clicky

Opkomst verkiezingen om 16.00 uur nog steeds flink hoger

Copyright Omroep Zuidplas

De opkomst in de gemeente Zuidplas lag om 16.00 uur flink hoger dan bij de vorige Tweedekamer verkiezingen. In de verschillende stembureau's in de gemeente Zuidplas waren op dat tijdstip 19.504 stemmen uitgebracht. Goed voor een opkomst percentage van bijna 62%. 

Tijdens de vorige Tweedekamer verkiezingen lag om 16.00 uur de opkomst op 54 procent. Deze keer mogen 31.556 inwoners hun stem uitbrengen.

Het dubbele stembureau in het gemeentehuis is veruit het drukste in de gemeente. Meer dan 3.200 stemmers kwamen daar al voor 16.00 uur langs. Gevolg is dat de stembus al flink vol zit. Ook de stembureau's in de Brede school Esse Zoom in Nieuwerkerk en in de Brede school het Turfhuis in Moordrecht doen het goed. Beide bureau's kregen tot 16:00u ruim 1500 kiezers langs.

Bij de meeste stembureau's waren zo'n 900 stemmen uitgebracht. Stemmen kan vandaag tot 21.00 uur. Het Drive-In stembureau in Zevenhuizen is tot 14.00 uur door 303 stemmers bezocht. Het stembureau zorgt net als de vorige keer voor flink wat media aandacht.