Clicky

Felle brand legt schuur in Moerkapelle in de as

Copyright Omroep Zuidplas

Een felle brand heeft donderdag 16 maart een schuur aan de Nijverheidstraat in Moerkapelle in de as gelegd. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De schuur met daarin zeker één auto is volledig verloren gegaan.

De brand brak donderdagmorgen rond 7 uur uit. Op het moment dat de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al naar buiten. Het ging om een vrijstaande schuur. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar het woonhuis.

De bewoners werden gewekt door het rookalarm waarna de hulpdiensten werden gewaarschuwd. De brandweer van de post Zevenhuizen kreeg bij het bestrijden hulp van de brandweer uit Benthuizen. De materieele schade is groot. De eigenaar van de schuur krijgt hulp van de stichting Salvage. De oorzaak van de brand is niet bekend.