Clicky

Fraude boekhouding Op Moer mogelijk al jaren aan de gang

Copyright Omroep Zuidplas

De verduistering van geld bij dorpshuis Op Moer in Moerkapelle speelt mogelijk al jaren. De gemeente houdt er rekening mee dat al voor het ontstaan van Zuidplas in 2010 geld is verdwenen. Dat vertelde wethouder Rik van Woudenberg zaterdag voor de microfoon van Omroep Zuidplas.

Afgelopen woensdag maakte de gemeente de problemen binnen de boekhouding van Op Moer openbaar. Na aangifte van de gemeente Zuidplas is de zaak momenteel bij de politie in onderzoek. Woensdag werden eerst de vaste gebruikers van Op Moer ingelicht over de financiële problemen bij Op Moer. De mogelijke verduistering heeft geen gevolgen voor het huidige gebruik van de sporthal en overige zalen.

Hoeveel geld er verdwenen is wilde wethouder van Woudenberg niet zeggen. Het gaat wel om grote bedragen, meer dan duizenden euro’s. Het probleem in aan het licht gekomen doordat vanuit Op Moer om meer geld gevraagd werd en de accountant over de laatste jaren geen goedkeurende accountants verklaring wilde geven. Deze verklaringen werden eerder wel afgegeven.  Hoelang het politie onderzoek gaat duren is nog niet bekend.

Beluister het gesprek met wethouder van Woudenberg hieronder: