Clicky

Heren VCNesselande/VoorElkaar.NL strijdend ten onder

Copyright Omroep Zuidplas

VoorElkaar.NL speelde zaterdag de laatste reguliere eredivisie thuiswedstrijd tegen het team van Advisie/SSS uit Barneveld. Om alles in eigen hand te houden moest er gewonnen worden. Na afloop sprak Sportcafé met de persvoorlichter van de Zevenhuizense club Steef van Duin.

Zevenhuizen - VoorElkaar.NL speelde zaterdag de laatste reguliere eredivisie thuiswedstrijd tegen het team van Advisie/SSS uit Barneveld. Om alles in eigen hand te houden moest er gewonnen worden. Dit kon helaas niet bewerkstelligd worden en via de setstanden 25-21, 17-25, 25-27 en 14-25 wist Advisie/SSS de volle winst binnen te halen.Trainer/coach Kristian van de Wel begon met de volgende basis aan de wedstrijd Max van Mullem, Chris van Mullem, Leroy Boerefijn, Benjamin Parkinson, Rick Wiggers, Luuk van Liere en Thomas van Rij als libero. In de eerste set moest coach Kristian van der Wel al snel bij 5-7 een time-out nemen om zin ploeg weer in het ritme te krijgen. Dit lukt en met een sterk aanvallende Rick Wiggers en een op dreef zijnde Luuk van Liere aan de servicelijn werd de achterstand omgebogen naar een 12-10 voorsprong. Deze kon Nesselande vast houden mede door een sterk aanvallende Max van Mullem. In de eindfase van deze set wist Chris van Mullem de aanval van SSS te keren en met een laatste mislukte aanval werd deze set met 25-21 binnengehaald door VoorElkaar.NL. De sfeer in het dorpshuis Swanla zat er goed in met circa 500 honderd supporters op de tribune. Het verwachtte vervolg van de eerste set werd door SSS snel de grond in geboord. Bij 5-8 bracht coach Kristian van der Wel Jan-Jaap van Schuylenburg binnen de lijnen voor Leroy Boerefijn, maar SSS bleef scoren. Hierna kwam bij 6-12 William de Graaff voor Luuk van Liere binnen de lijnen en werd ook Richard Rademaker voor Rick Wiggers gewisseld. Nesselande wis dichterbij te komen, maar na een time-out van SSS coach Albert Cristina wist zijn team beter te scoren en de Zevenhuizense blokkering te omzeilen. Met 17-25 werd de set gewonnen en was de stand gelijk getrokken. Nesselande kwam in de derde set met William de Graaff als spelverdeler in het veld en kon in de begin fase SSS goed bijhouden. Het scoreverloop ging op en neer, dan was SSS voor en kon Nesselande weer de stand gelijk trekken een lichte voorsprong nemen, Bij 21-20 wist SSS weer aan de opslag te komen en kon met een sterk blok de aanvallen van Nesselande keren. Na drie setpoints wist SSS met een sterke service deze set met 25-27 te winnen.Bij Nesselande werd nu de druk steeds groter, deze set moest gewonnen worden. SSS wist de druk op te voeren en kon al snel een voorsprong op bouwen, die niet meer in te halen was, De strijdlust die in de derde set werd getoond door Nesselande was in deze set minder er werd geforceerd aangevallen. Hierdoor kon SSS een goed tegenover zetten en met 14-25 was de strijd gestreden.Voor Nesselande rest nu de degradatiepoule, daar Zwolle met 3-0 van Alterno wist te winnen. Voor aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Zwolle in Zwolle de het programma en daar kan VoorElkaar.NL alleen nog de eer winnen.

Opstellingen:
VoorElkaar.NL Nesselande: Luuk van Liere(2)(William de Graaff (1)), Benjamin Parkinson(7), Leroy Boerefijn (1)( Jan-Jaap van Schuylenburg (3)), Rick Wiggers (9)( Richard Rademaker (1)), Max van Mullem (16), Chris van Mullem (9), Thomas van Rij (L)
Advisie/SSS:  Nick Beckers(15), Michiel van der Beek (3), Arjan Roelofs (7)(Freek Michel (7)), Dwin Brouwer (3), Jorg de Waard (7)), Johan Oosting (15), Raygid Isenia (7), Jasper Rietman (L)

Beluister hier het interview in het sportprogramma Sportcafé over deze wedstrijd met de persvoorlichter van VC Nesselande Steef van Duin: