Clicky

Slechte middag NHC De IJssel

Copyright Omroep Zuidplas
Zondag speelden zowel de hockey dames als de heren een thuiswedstrijd op sportpark Dorrstein. De dames speelden een degradatiekraker tegen Alphen en de heren de burenruzie tegen Ommoord. Direct na afloop sprak Sportcafé met dames coach Mathieu de Jong en heren trainer Rens Kauffmann.

DAMES:
Met de dames van Mik de Baare en Mathieu de Jong(foto) wil het dit seizoen nog niet vlotten. Voorafgaand aan de wedstrijd van hedenmiddag tegen Alphen werden tot dan toe dertien wedstrijden gespeeld, waarvan er twee werden gewonnen, één gelijk gespeeld en tien verloren. Dat resulteert in een totaal van zeven punten hetgeen een enalaatste elfde plek op de ranglijst tot gevolg heeft. De tegenstander van vandaag, Alphen staat daar één plek boven met één punt meer. Kortom: Er moest vandaag op het eigen sportpark Dorrestein gewonnen worden om de degradatiespook enigszins te doen verdwijnen, aangezien de nummers laatst én enalaatst direct dergraderen. Wat echter moest gebeuren gebeurde niet want Alphen nam dankzij een 1-2 overwinning de dure drie punten mee naar huis. Anne Stange redde nog de eer voor de IJssel dames. Voor de dames wordt het nu een hels karwei om het gat met Alphen, wat nu is opgelopen tot vier punten, te dichten. Aanstaande zondag wacht een wedstrijd in en tegen Gouda, de nummer laatst van de ranglijst. Het gat met de nummer laatst bedraagt vijf punten. Dat wordt erop of eronder voor het dames equipe van NHC De IJssel.
De stand onderin:
10. Alphen 11 uit 14
11. De IJssel 7 uit 11
12. Gouda 2 uit 11

HEREN:
Waar de dames dit seizoen kwakkelen gaat het met de heren boven verwachting goed. De ploeg, getraint door Rens Kauffmann, draait boven alle verwachtingen bovenin mee en dingt zelfs mee naar de titel. De overwinning van vorige week in en tegen Noordwijk zorgde er zelfs voor dat de IJssel heren stegen naar de derde plek op de ranglijst. Vanmiddag stond de burenruzie tegen OMHC, beter bekend als Ommoord, op het programma. Waar in Nesselande op 18 septemer vorig jaar een nipte 3-2 nederlaag werd geleden, ging het vanmiddag op sportpark Dorrstein helemaal fout: Het werd 1-3 voor de rivaal. Vincent Martens maakte het enige doelpunt aan de IJssel zijde. Door de nederlaag zakken de heren van plek drie naar plek vijf met tweeëntwintig punten behaald uit dertien gespeelde wedstrijden. De nederlaag heeft gelukkig voor de IJssel geen verregaande gevolgen want het gat met nummer één Rijswijk bedraagt slechts vier punten. Aanstaande zondag spelen de heren in en tegen Woerden, nummer tien van ranglijst.
De stand bovenin:
1. Rijswijk 26 uit 13
2. Schiedam 24 uit 13
3. Forescate 24 uit 13
4. Ommoord 23 uit 13
5. De IJssel 22 uit 13
6. HDS 20 uit 13

Beluister hier de interviews in het sportprogramma Sportcafé direct na afloop van de wedstrijden met de coach van De IJssel dames Mathieu de Jong(boven) en coach van de heren Rens Kauffmann(onder):