Clicky

In de rij voor koninklijke pannenkoeken bij molen Windlust

Copyright Omroep Zuidplas

Molenaar Wout van Tienhoven heeft zaterdagmiddag bijna 150 pannenkoeken staan bakken in molen Windlust. De bakactie is een onderdeel van een crowdfunding actie voor de bekende molen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Van Tienhoven heeft met de koninklijke pannnenkoeken actie ruim 200 euro opgehaald. Wout van Tienhoven is al jaren lang betrokken bij de Nieuwerkerkse molen en heeft niet zo lang geleden een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn inzet.

De opbrengst van de actie wordt gebruikt om de Balie, de omloop van de molen, veiliger te maken voor jonge kinderen. Wout van Tienhoven gebruikte bij het bakken geen pakken standaard pannenkoeken mix maar meel dat gemalen is bij molen Windlust.

De vrijwilligers van molen Windlust willen in mei dit jaar 1.500 euro bij elkaar hebben. Het geld wordt gebruikt voor extra planken rond de balie van de molen. Meer informatie over de actie is te vinden op www.molenfonds.nl/windlustnieuwerkerk. Mensen die de actie hebben gemist kunnen daar ook doneren.

 

Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

MolenKortenoord 13-4-2017 10:31

Er komt een vervolg. Op 22 april zal Windlust 3 in de pan worden gebakken met hetzelfde doel namelijk een veiliger Balie voor molen Windlust. Voor 2 Euro per portie krijgt u een Oud-Hollandsxge lekkernij, vers gebakken. U kunt de lekkernij in de molen opeten of op het teraas maar ook in de theeschenkerij de Korenaer. Hier staan de vrijwiligers klaar om, tegen betaling, een kopje koffie, thee of beker chocolademelk te serveren dat uitstekkend pasr bij de lekkernij. 

Meer weten over de actie?

http://www.molenfonds.nl/windlustnieuwerkerk

Zien we U ook?