Clicky

Jongeren werkvakantie Albanië bij omroep Zuidplas (audio)

Copyright Omroep Zuidplas

Vier van de veertien jongeren uit de Hervormde gemeente uit Zevenhuizen namen zondag 19 maart jl. plaats voor de microfoon van omroep Zuidplas om de voorgenomen reis naar Albanië te komen toelichten.

De groep vertrek medio dit jaar naar Albanië voor een werkvakantie voor de Stichting ‘Hoop voor Albanië’. Achter de microfoon namen plaats Iris Santifort, Ilona Molenaar en het echtpaar Suzanne en Wesley Adegeest. Erik van Veelen sprak met hun omtrent hun motivatie, acties, vertrekdatum en de te verrichten werkzaamheden in Albanië. Het hele interview kunt onder dit artikel beluisteren,

Albanië heeft van alle Europese landen de laagste levensstandaard. Het is daarmee één van de armste en onderontwikkelde landen in Europa. Het land ligt in het zuidoosten van Europa aan de Adriatische zee. Het grenst in het zuidoosten aan Griekenland, in het oosten aan Macedonië en in het noorden aan Servië en Macedonië. Het grootste gedeelte van het Albanese landschap heeft een bergachtige structuur. Stichting Hoop voor Albanië probeert de allerarmsten, gehandicapten, weduwen en wezen een nieuwe toekomst te geven.

De groep hoopt de handen flink uit de mouwen te kunnen steken in Albanië en daarnaast een beeld te krijgen van het land en de armoede die er heerst. Om dit alles mogelijk te maken zullen de jongeren samen met de leiding dit jaar verschillende sponsoracties gaan opzetten. De eerste sponsoractie (krakelingenactie) is inmiddels voorbij en enkele waaronder een fietstocht en een heitje voor karweitje volgen nog.

Heitje voor een karweitje. U kunt met deze actie een jongere inschakelen om een klusje te doen in of rondom het huis waar de jongeren geld mee kunnen inzamelen vraag het dan aan via: werkvakantiealbanie@hervormdzevenhuizen.nl.

Op 1 juli wordt er door de Rabobank een fietstocht georganiseerd waarmee ze verenigingen en stichtingen sponsoren door per afgelegde afstand een bedrag te doneren. Voor de afstand van 15 kilometer 5 euro, voor 30 km 10 euro en voor 60 km 20 euro. Voor de werkvakantie naar Albanië willen de jongelui ook gaan fietsen maar anderen zijn ook welkom. Heeft u ook zin om mee te fietsen jongelui te sponsoren meldt u dan aan bij Jan de Graaf via paulienenjan@planet.nl