Clicky

SP stelt vragen over spoorvervoer en treinstation Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De SP-fractie in Zuidplas heeft twee sets aan schriftelijke vragen gesteld over extra vrachtverkeer over het spoor, grote kap langs het spoor en de uitstraling van het treinstation in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Van de antwoorden die door het college op eerder gestelde vragen werden gegeven is nog niks van te merken volgens de fractie. Daarnaast maakt de fractie zich zorgen over de overlast die toeneemt vanwege extra vrachttransporten over het spoor. Dit vanwege onderhoud aan de Moerdijkbrug.

Jan Baas: "er wordt wel geroepen dat alles binnen landelijke normen zal blijven maar nu al maken vrachttreinen vaak het meeste lawaai. Als dat meer gaat worden vinden wij dat Zuidplas hier over in overleg moet gaan en indien nodig moet handhaven". De partij wil ook weten of de inwoners tegen dit besluit in beroep kunnen gaan en hoeveel transporten in de nachtelijke uren voorbij gaan rijden. "Nu al is het één van de meest verstoorde (spoor)trajecten van Nederland, als er straks tientallen treinen meer gaan rijden vrezen wij dat reizigers nog meer verstoringen gaan krijgen" aldus de factie.

Over de staat van het treinstation blijft raadslid Bas Stalpers negatief: "We wachten nog steeds op een oplaadpunt aan de Zuidplaszijde en informatieborden op het perron. Het wordt tijd dat ProRail hier echt mee aan de slag gaat!".  De partij maakt zich al langer hard voor verbeteringen rond het station, zo werden er in 2016 ook al vragen gesteld aan het college. "Nu men zo enorm het kapmes heeft gehanteerd valt het helemaal op dat er sprake is van hoe armoedig het station er uitziet, betonrot, tegels die er niet meer zitten, grote kieren en viezigheid. Daar helpt een nieuw laagje verf niet meer tegen" aldus Stalpers die zelf ook dagelijks gebruik maakt van het station.

Lees hier de vragen die gesteld zijn over het goederenvervoer
Lees hier de vragen die gesteld zijn over het treinstation