Clicky

PVV heeft geen plannen voor Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

De PVV wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in tientallen gemeenten maar Zuidplas hoort daar niet bij. Ook gemeenten in de regio waar Zuidplas mee samenwerkt zitten niet in het lijstje dat de PVV op 5 april bekend heeft gemaakt.

Volgens de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in maart dit jaar zou in Zuidplas zeker ruimte zijn voor een lokale PVV. Omgerekend gaat het om zeker drie zetels van de 27 plaatsen die te verdelen zijn bij de komende lokale verkiezingen. Nadat de PVV begin dit jaar ambities bekend maakte om in meer plaatsen mee te doen is door verschillende politici in Zuidplas regelmatig gesproken over de mogelijke deelname van deze partij.

Ook in Capelle, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen zijn er geen plannen voor een lokale afdeling. Dichtstbijzijnde plaatsen waar gewerkt wordt aan een lokale lijst zijn Rotterdam en Zoetermeer. De politiek in Capelle wordt op dit moment gedomineerd door Leefbaar Capelle. Bij de Tweede Kamer verkiezingen van onlangs scoorde de PVV ruim 16 procent in Capelle, vergelijkbaar met Zoetermeer. In Zuidplas gaat het om ruim 12 procent van de inwoners.

De lokale verkiezingen worden in maart 2018 gehouden.