Clicky

Marjolein Meijers met ‘Muziek’ in Steenoven de Olifant

Copyright Omroep Zuidplas

Het begint een traditie te worden dat Marjolein Meijers met haar muzikanten Walter en Onno Kuipers op Leefgoed de Olifant in Nieuwerkerk aan den IJssel spelen. Op zondagmiddag 23 april treedt de Rotterdamse diva op met haar programma Muziek.

Het optreden staat bol van prachtige Nederlandstalige muziek en vrolijke en ontroerende verhalen. Een muzikale wereldreis vanaf Rotterdam naar Ierland, Bulgarije, Turkije en Amerika.

Bijzonder is de locatie waar ze opnieuw optreedt: in de enorme woonkamer van de villa, die respectvol werd gemaakt van de ruïne van een van de laatste veldsteenovens langs de Hollandsche IJssel, Rijksmonument Steenoven de Olifant. Meijers heeft een band met Ver-Hitland. Ze woonde toen ze nog deel uitmaakte van de Berini’s enige tijd in een schip in de werkhaven. Ze leverde in die tijd een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van een boek over de bewoners van de schepen van Ver-Hitland.

Door de snelle afwisseling in het programma belandt het publiek in een emotionele achtbaan. Vrolijkheid, verdriet, verbazing en uitzinnigheid volgt elkaar op in een recordtempo. De muzikanten Walter en Onno Kuipers steunen haar als een geoliede machine. Marjolein zingt, speelt bas, gitaar en banjo. Walter Kuipers speelt viool, mandoline, bouzouki en doedelzak. Zijn broer Onno accordeon, trekzak en gitaar.

De opbrengsten van de activiteiten die de vrijwilligers van non profit stichting Leefgoed de Olifant organiseren, zijn nodig voor de instandhouding van het parkachtige Leefgoed met zijn opstallen, waaronder het Rijksmonument. Ook is geld nodig voor het organiseren van activiteiten waarmee ze het Leefgoed op de cultuur/historische kaart wil zetten.

Voor het optreden wordt u vanaf 14 uur in de sprookjesachtige steenoven ontvangen met een gratis welkomstdrankje en hapjes. Het optreden begint om 14.15 uur en duurt twee uur. De toegangsprijs is 20 euro. Reserveren kan via www.leefgoed.nl/agenda. Parkeren kan gratis bij Restaurant & theehuis De Dames aan de Groenendijk 325.