Clicky

Tinet de Jonge lijsttrekker CDA Zuidplas bij verkiezingen in 2018

Copyright Omroep Zuidplas

Raadslid Tinet de Jonge gaat de rol van lijsttrekker vervullen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Jan Verbeek wordt naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. 

Het CDA kiest in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voor een nieuwe aanpak, valt te lezen in een bericht aan de lokale media. ‘We hebben met een frisse blik gekeken naar de gemeenteraadsverkiezingen en besloten om de standaardaanpak terzijde te schuiven. Contact met alle inwoners van Zuidplas is hierbij het uitgangspunt’, stelt voorzitter Gert Will.

Afgelopen ledenvergadering heeft de partij Tinet de Jonge aangewezen als kandidaat- lijsttrekker. Daarnaast is Jan Verbeek in stelling gebracht als de kandidaat wethouder

‘Het CDA stond de afgelopen jaren continu in verbinding met de verenigingen en stichtingen. Nu willen we dat glashelder is dat dit geen loze contacten waren en dat we deze koers voortzetten en intensiveren. De stem van de samenleving  geeft inhoud aan ons verkiezingsprogramma. Hiervoor trekken we van dorp naar dorp. We willen immers dat het programma door de inwoners van Zuidplas gedragen wordt’, aldus de kersverse kwartiermaker Tinet de Jonge.

‘Ik hoop dat we tijdens onze rondgang veel enthousiaste mensen ontmoeten. Het gaat ons om het ‘echte’ geluid. We halen succesverhalen op maar gaan ook kijken waar verandering nodig is. Wat vrijwilligers, verenigingen en stichtingen kan helpen om hun werk nog beter te doen. Verbinding, verbinding en nog eens verbinding. Dat is het uitgangspunt’, zegt Jan Verbeek.

'Mijn agenda is het komende jaar nog meer afgestemd op de plaatselijke politiek. Daar heb ik ook ongelooflijk veel zin in. De komende maanden houd ik mijn ogen ook open voor talenten en kwaliteiten. Zo komen we misschien mensen tegen die geïnteresseerd zijn in de politiek en zelf een rol zouden willen vervullen. Tot slot ben ik ook ontzettend trots op een bestuur dat het roer om gooit. Vroeger waren overal commissies voor. Nu draaien ze het om. Niet van binnen naar buiten een verkiezingsprogramma maken, maar van buiten naar binnen denken en werken. Daar geloof ik in’, sluit Tinet de Jonge af.

Het is zeker niet de eerste keer tijd de Jonge en Verbeek samen optrekken in de aanloop naar verkiezingen. In 2014 werd de campagne geopend door de twee, al fietsend, op een tandem. Of de tandem ook dit keer ingezet wordt, of dat er een andere blikvanger gebruikt gaat worden heeft de partij nog niet bekend gemaakt. Bekijk onderstaande reportage die in 2014 gemaakt werd.