Clicky

Overeenstemming bereikt over Centrumplan Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas

Actiecomité 'Mooi Zevenhuizen', een vastgoedontwikkelaar en de gemeente Zuidplas hebben overeenstemming bereikt over het aangepaste Centrumplan Zevenhuizen. Het plan vormt de basis voor de verdere samenwerking en uitwerking van het nieuwbouwproject.

Eind vorig jaar maakten de gemeente Zuidplas en Mahler Vastgoed Ontwikkeling de eerste plannen van Centrumplan Zevenhuizen bekend. De buurt vond dat in het plan nog extra aandacht mocht uitgaan naar het dorpsplein, de hoogte van het pand aan het plein en de parkeergelegenheid. Het plein moest groter, om de belangrijkste evenementen zoals het Oogstfeest in Zevenhuizen goed te kunnen blijven faciliteren. Om de belangen vanuit Zevenhuizen te bundelen, richtten een aantal inwoners het actiecomité 'Mooi Zevenhuizen' op. Met dit actiecomité zijn de gemeente en ontwikkelaar in overleg gegaan om de plannen te optimaliseren. Ook is er overleg geweest met de organisatie van het Oogstfeest, de Oranjevereniging en de Winkeliersvereniging. Na een constructieve samenwerking is Centrumplan Zevenhuizen aangepast. 

Als resultaat van dit actieve participatietraject, is het bouwplan van architectenbureau Groosmans aangepast. “Dit traject heeft het plan alleen maar beter gemaakt. Ook blijft er nu alle ruimte op het nieuwe plein voor de mooie evenement die Zevenhuizen te bieden heeft” aldus wethouder Hordijk. De bouwhoogte is verlaagd en het plein is een stuk groter geworden, door het op een slimme manier met extra parkeren te combineren. 

Op 22 februari is het aangepaste plan gepresenteerd aan de direct omwonenden. Tijdens de ter visie legging van het ontwerp bestemmingsplan willen de gemeente en de ontwikkelaar alle Zevenhuizenaren de gelegenheid geven om tijdens een inloopavond kennis te nemen van het aangepaste bouwplan en het ontwerp bestemmingsplan. De inloopavond vindt plaats op donderdag 20 april vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur in La Baraque te Zevenhuizen. Tijdens de inloopavond kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen over het plan.Ook is er de gelegenheid om vragen over het bestemmingsplan of over de inrichting van het openbaar gebied te stellen.

Reactie's (2)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Jan Dirk Dorrepaal 27-4-2017 10:44

Nu het oude gemeentehuis in Zevenhuizen gesloopt wordt en het nieuwe centrum er aan komt is het moment rijp om het " gemeente Molenwaard concept "  te gaan uitwerken. Eerst even wachten tot de vleermuizen zijn verdwenen, het gemeentehuis in Nieuwerkerk slopen en dan heerlijk genieten van de ca €10 mln, die we niet hebben uitgegeven met uitzondering van de sloop en inrichtingskosten.

De Dorpshuizen  staan er klaar voor!

HVN 28-4-2017 7:50

Is er al een sloopdatum en/of zijn er misschien vleermuizen?