Clicky

Schaapskudde met Pasen in recreatiegebied Rottemeren

Copyright Omroep Zuidplas

Tijdens Pasen en Pinksteren is de schaapskudde van Martin Oosthoek in recreatiegebied Rottemeren. Alweer voor het negende jaar zal onder begeleiding van de schaapherder de kudde grazend rondtrekken tussen het Hoge en het Lage Bergse bos.

Op 8 april kwamen 250 Kempische Heideschapen voor de eerste beweidingsronde aan in het gebied van recreatieschap de Rottemeren. Tijdens de paasdagen zijn de schapen in het Lage Bergse bos te vinden. Het nachtverblijf van de schapen is bij het grasveld bij de Molenstomp van Nel Overest. Daarvoor komt hier tijdelijk een afrastering met schrikdraad. De tweede beweidingsronde vind plaats rond de pinksterdagen. 

Naast dat het bijzonder leuk is om deze dieren door het gebied heen te zien struinen met hun lammetjes is beweiding met schapen ook een mooie manier om het gebied ecologisch te beheren. “Omdat deze schapen ook berenklauw kunnen eten kan chemische bestrijding voor deze schadelijke plant achterwege blijven. Het beleven en benutten van het gebied wordt op deze wijze mooi gecombineerd met natuurlijk, duurzaam beheer”, vertelt boswachter Wouter Aarts van Staatsbosbeheer.

Sinds 1 januari beheert Staatsbosbeheer recreatiegebied Rottemeren. Meer informatie over recreatie aan de Rottemeren? Kijk dan op de website van Staatsbosbeheer.