Clicky

Zeker drie auto’s in twee nachten gestolen in Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De afgelopen twee nachten zijn in Nieuwerkerk aan den IJssel zeker drie auto’s gestolen. Eén auto verdween in de nacht naar woensdag 12 april en twee auto’s stonden donderdagmorgen 13 april niet meer op de plaats waar de eigenaar hem had achter gelaten.

De eerste diefstal die bekend is vond plaats op het Dalkruid. Tussen dinsdag 11 april om 19.00 uur en woensdag 12 april 9 uur verdween daar een auto. De politie heeft via burgernet om getuigen gevraagd. Het is niet bekend gemaakt om welk type auto het gaat.

Een grijs metalic peugot 308 station uitvoering verdween in de nacht naar donderdag 13 april. De auto met kenteken 9XKN96 stond geparkeerd in de parkeervakken tussen het Corellipad en het Donizettipad. In dezelfde nacht verdween ook een zwarte VW Golf met kenteken 64-KPB-5. Deze stond geparkeerd ter hoogte van de Prins Alexanderlaan nummer 99/101. Op de achterbank van deze auto stond een kinderzitje.

Van alle daders is op dit moment nog geen signalement bekend. Het is mogelijk dat de gestolen auto’s ergens in de omgeving voorlopig geparkeerd zijn. De politie vraagt mensen met informatie te bellen met 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

De autodiefstallen volgen op een periode waarin het aantal diefstallen van auto’s in de gemeente Zuidplas juist sterk afnam.