Clicky

CKV Nieuwerkerk speler Koen Collée wereldkampioen met Oranje -19

Copyright Omroep Zuidplas

CKV Nieuwerkerk speler Koen Collée is het afgelopen weekend wereldkampioen geworden met Oranje -19. Extra mooi voor Koen was dat hij tijdens de halve finale en de finale in de basisacht van bondscoach Leon Simons stond. Prachtig voor Koen en natuurlijk ook voor CKV Nieuwerkerk.

Vrijdag begon het toernooi nog enigszins teleurstellend voor Oranje -19. Tegenstander in de eerste poulewedstrijd zou Mongolië zijn. Door visa-problemen kon Mongolië helaas niet op tijd aanwezig zijn en deze eerste wedstrijd ging dan ook niet door. Vrijdag werd er wel met 21-3 van Duitsland gewonnen en met 20-3 van de Dominicaanse Republiek. Koen(links op de foto) speelde tegen de Dominicaanse Republiek in de basis.

Zaterdagochtend versloeg Oranje Engeland met 31-6. Koen speelde deze wedstrijd weer met Carlo de Vries in een vak (Groen Geel) en hun vak liep uitstekend. Later op de dag had Oranje grote moeite met Chinees Tapei. Bij rust was het gelijk (5-5), maar uiteindelijk won Nederland met 16-10.

Waarschijnlijk heeft Koen zaterdag precies dat gedaan wat de bondscoach wilde zien, want op de dag van de halve finale en de finale stond er basisteam waarvan Koen deel uitmaakte. Samen met Koen van Roekel (DVO 1), Kevin Dik en Carlo de Vries (Groen Geel 1) vormde Koen (Nieuwerkerk A1) het herenkwartet. Bij de dames Sanne v.d. Werff (PKC 2), Saskia v.d. Zee (DVO 2), Roos van Groen (Fortuna A1) en Brett Zuijdwegt (DeetosSnel 1).

In de halve finale werd met 25-5 afgerekend met Tsjechië. Verrassend was de 12-11 zege van Chinees Tapei op België in de andere halve finale. Zodoende speelde Oranje de finale niet tegen België maar tegen Chinees Tapei. Oplopen, het Wilhelmus en een WK finale spelen. Prachtig! Koen moet genoten hebben evenals zijn trotse familie op de tribune.

Na de fraaie 1-0 van Koen bleef Chinees Tapei tot 4-5 erg goed in de wedstrijd. Vervolgens zette Oranje een tandje bij en dat leverde een 13-6 ruststand op. Uiteindelijk won Oranje -19 met 28-16 en werd daarmee wereldkampioen! De finale kan je terugkijken via:

https://www.korfbal.nl/nieuws/finale-u19-kwc

Koen Collée werd zo voor het tweede jaar op rij wereldkampioen met Oranje -19. Deze titel smaakt toch wel wat anders dan vorig jaar, want Koen zal enorm trots zijn op zijn basisplekken. CKV Nieuwerkerk is in ieder geval heel erg trots op hem!

Veel informatie over de wedstrijden en het toernooi:

https://www.korfbal.nl/nieuws/nederland-kroont-zich-tot-wereldkampioen-tegen-chinees-taipei

http://u19kwc.com/

https://www.korfbal.nl/nieuws/koen-collee-%E2%80%98gezelligheid-gaat-hand-hand-met-prestaties%E2%80%99