Clicky

Meer jonge deelnemers nodig bij digitaal inwonerspanel in Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Het digitale inwonerspanel in Zuidplas heeft meer deelnemers nodig in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Tijdens de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 18 april werd gesproken over het panel dat vorig jaar is gestart. De raad wil door maar er moeten wel een paar dingen beter.

Aan het panel doen zo’n 600 inwoners mee. Dat is zo’n 1,5 procent van het aantal inwoners. Volgens de statistiek is dit voldoende. Maar het blijkt dat het aantal jonge deelnemers flink ondervertegenwoordigd is. De gemeente zal op zoek moeten naar inwoners uit deze leeftijdsgroep. Ook uit andere leeftijdsgroepen mag het aantal deelnemers omhoog. Hoe meer inwoners er aan meedoen hoe meer je uit de onderzoeken kunt halen is de gedachte.

In de gemeenteraad waren ook waarschuwingen te horen. Het moet niet zo zijn dat de onderzoeken bij het burgerpanel een verkapt referendum worden liet VVD’er Jan Ambachtsheer weten. Ook willen raadsleden dat aan de deelnemers niet alleen duidelijk wordt gemaakt wat de gemeente wil doen maar ook wat de gemeente heeft gedaan met de uitslagen van de verschillende onderzoeken.