Clicky

Moordrecht viert uitgebreid Koningsdag met regionale artiesten

Copyright Omroep Zuidplas

De belangstelling voor het Koningsdagfeest, georganiseerd door Oranjevereniging Moordrecht, neemt elk jaar toe. Moordrecht viert dan ook de hele dag feest. De festiviteiten starten op 27 april om 10.15 uur en eindigen om 23.30 uur.

Naast de vrijmarkt, live muziek en het feest, zijn er ook sportieve activiteiten zoals de Koningsloop (4 en 7 km) en verschillende activiteiten voor kinderen, zoals scoutingactiviteiten, de Kids Surprise Car en een workshop bucket drumming. Toegang is geheel gratis.

Ieder jaar wordt er op De Smidse in Moordrecht een grote tent neergezet die ruimte biedt aan meer dan 800 feestvierders. Met het jaar verwelkomt Moordrecht meer en meer bezoekers vanuit de omringende gemeentes, mede door het aanbod van bekende en locale artiesten.
Dit jaar treden voornamelijk regionale artiesten op: Shantykoor De MoordtZangers (uit Moordrecht), Cottontone (uit Zevenhuizen), The Tambles (Gouda), Bertha Verbeek (Gouda), Peter La Haye (Den Haag) en de winnaar van de popstars 2011, Dean Saunders.

En niet alleen op Koningsdag is het feest in Moordrecht!
De avond er voor, op 26 april, organiseert Lazy Day Events de 1e Moordrechtse Oranjenacht in eetcafe East End aan het Oosteinde 7a (naast golfbaan IJsselweide). Hier zal locale ster Angelina Vrijlandt het dak er af gaan zingen, compleet met een Flügelijsbar. De dresscode is oranje en kaarten (€ 5 in de vvk en € 8 aan de deur) zijn te verkrijgen via Meer Genieten, Freeland Entertainment en East End. De zaal is open vanaf 20.00 uur.