Clicky

Pastor Johannes van den Haak overleden

Copyright Omroep Zuidplas

Op dinsdag 11 april 2017 is overleden de heer Johannes van den Haak, priester van het bisdom Rotterdam, geboren op 29 november 1923 te Haarlem en priester gewijd op 3 juni 1950.

Jan van den Haak was na zijn priesterwijding kapelaan in Reeuwijk (1950), Rotterdam (1952) en Delft (1958). Vervolgens werd hij in 1965 benoemd tot teamleider van de latere Interparochiële Vereniging met de opdracht nieuw pastoraat te ontwikkelen in Ommoord, Alexanderpolder en Capelle aan den IJssel.

In 1978 werd hij pastor in het Dijkzigt ziekenhuis te Rotterdam. In december 1988 werd hem op eigen verzoek eervol ontslag verleend uit deze functie en tegelijkertijd ook ontslag uit de gewone ambtsbediening van het bisdom Rotterdam.

De afscheidsviering is vanmiddag 18 april gehouden om 11.30 uur in Open Hof, Hesseplaats 441, Rotterdam/Ommoord. De begrafenis vond aansluitend plaats op begraafplaats Schollevaer, Schalijlaan, Capelle aan den IJssel.