Clicky

TC Nieuwerkerk onderuit tegen TOP

Copyright Omroep Zuidplas

In de uitwedstrijd tegen TOP Papendrecht verloor de hoofdmacht van TC Nieuwerkerk met 4-2. Het was voor de Nieuwerkerkers het eerste verlies sinds twee jaar.

Na de eerste partijen leek het nog de goede kant op te gaan. Wat op papier een spannende strijd kon worden tussen TCN speler Enrique Lopez-Perez (speelsterkte 0,9) en Colin van Beem (1,0) was na een half uur al ten einde door opgave van de thuisploeg vanwege een rugblessure. Guy den Heijer haalde het volgende punt binnen met een knappe overwinning op Justin Eleveld (4-6 3-6).

Hierna keerde het tij. Bart van den Berg behaalde tegen Jannick Lupescu nog een tie-break in de eerste set, maar wist deze net niet naar zich toe te trekken. Vervolgens ging de tweede set eveneens naar zijn tegenstander (7-6 6-1). Ook Jeroen Camfferman kon het tegen Glenn Smits niet bolwerken en verloor in twee sets (6-4 6-4).

De hoop was toen op de dubbels gevestigd. In beide partijen liepen de Nieuwerkerkers steeds enigszins achter de feiten aan. Het werden twee spannende partijen, waarbij zeker nog kansen waren, maar uiteindelijk ging de winst toch naar de thuisploeg.