Clicky

Leen Koster maakt tweede Cd ‘Dichterbij dan ooit’

Copyright Omroep Zuidplas

Leen Koster, gospelzanger en voorganger van de Volle Evangelie Gemeente Het Kruispunt in Nieuwerkerk a/d IJssel brengt tweede Cd uit genaamd ‘Dichterbij dan ooit’

O, hoor ik u denken weer een Cd vol Christelijke clichés daar zijn er toch onderhand wel genoeg van? Ja, in zekere zin snijdt deze gedachte hout. Maar Koster laat zich bij het schrijven van de nummers leiden door zijn fans. Fans die de inspiratiebron vormen voor de liedjes die keer op keer uit het leven gegrepen lijken.

Nummers vol ervaringen van mensen die hun pijn en vreugde uit dit leven willen delen. Mensen die het willen delen om er anderen mee te helpen, te troosten en te bemoedigen. “Zegen om de ander tot zegen te zijn”

De tweede Cd van Koster verschilt in opzet niet veel van de eerste Cd ‘Diep van binnen’ die eind 2015 verscheen maar is in vele opzichten volwassener geworden. Niet alleen leiden de aansprekende teksten meer naar zijn christen zijn maar ook de muziek en de arrangementen klinken volwassener daarnaast ademt de Cd warmte uit, is uitnodigend en zullen velen er zich in herkennen.

Net als bij veel andere Cd’s blijven sommige nummers hangen. Na ‘Dichterbij dan ooit’ diversen keren beluisterd te hebben betrapte ik me erop heel de dag ‘ik ben jou niet vergeten, ik heb jou gedragen en ik laat je nooit meer gaan’ te neuriën. Regels uit het nummer ‘Verdwaald’ die zo herkenbaar zijn en een ieder meemaakt. Je door God verlaten voelen maar op het juiste moment door God weer bij de les gehaald te worden door deze worden.

Op 13 mei a.s. is de Cd presentatie ‘ Dichterbij dan ooit’ in De Basiliek in Veenendaal waarbij Koster zeer waarschijnlijk alle nummers van de Cd ten gehore zal brengen. Een Cd die tot stand kwam in samenwerking met Wim Rebergen en Ralph van Manen.

https://www.events4christ.nl/evenement/leen-koster-presentatieconcert-dichterbij-dan-ooit/