Clicky

Werkzaamheden aan het spoor, geen treinen maar bussen bij treinstation Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Van zaterdag 22 april tot en met dinsdag 25 april wordt er door ProRail gewerkt aan het spoor tussen Rotterdam en Utrecht. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen.

Zaterdag 22 april en zondag 23 april werkt de spoorbeheerder aan het spoor tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Utrecht Centraal. Op maandag 24 april en dinsdag 25 april wordt gewerkt tussen Rotterdam Centraal/Den Haag Centraal en Woerden. Spoorbeheerder ProRail voert tijdens de werkzaamheden vernieuwingen uit aan het spoor.

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen langs station Nieuwerkerk aan den IJssel. De NS zet bussen in om treinreizigers alsnog op de plek van bestemming te krijgen. Wel moet er rekening gehouden worden met 15 tot 30 minuten extra reistijd.

Afgelopen periode heeft de spoorvervoerder geprobeerd zoveel mogelijk vaste reizigers op het traject te informeren. Zo werden er informatiekaartjes in de trein uitgedeeld en waren er informatieborden opgehangen op het station in Nieuwerkerk.

Reizigers kunnen op de website van de NS via de reisplanner bekijken wat de werkzaamheden concreet inhouden en welk traject er per bus moet worden afgelegd.