Clicky

Vrijwilligers Molen Windlust bakken weer euro's bij elkaar

Copyright Omroep Zuidplas

De vrijwilligers van de Nieuwerkerkse Molen Windlust hebben zaterdag 22 april weer een flinke stap gezet in hun actie voor een veiliger molen. Met het bakfeest “3 in de pan” werd weer geld bij elkaar gebakken om de balie of omloop rond de molen veiliger te kunnen maken.

Drie in de pan is een Oud Hollandsche lekkernij en vond bij 52 bezoekers gretig aftrek niet in de laatste plaats vanwege het uitnodigende totaalplaatje. De “Dik kopjes” gevuld met rozijnen, stukjes appel en citroenrasp, werden gebakken en per 3 op een bord gedrapeerd en hier gegarneerd met vanille roomsaus, stukjes appel, aardbei en dan een streepje stroop en een witte hoed van poedersuiker.

Totaal konden de vrijwilligers 58 porties verkopen. Tijdens het festijn kwam een substantiële gift binnen die de totale opbrengst bijna verdubbelde. De organisatie is blij dat 240 Euro kan worden bijgeschreven voor de actie. In totaal is 1.500 euro nodig om extra planken aan te kunnen brengen aan de balie rond de molen zodat kleine kinderen ook een veilig bezoek kunnen brengen aan de molen op de dijk langs de Hollandsche IJssel. Tot nu toe is ruim 1.100 euro opgehaald.