Clicky

Afdelingsvoorzitter VVD Zuidplas: Henry Keizer heeft zich gediskwalificeerd als partijvoorzitter

Copyright Omroep Zuidplas

Kors van der Wolf, voorzitter van de VVD-afdeling in Zuidplas heeft zaterdag 29 april gereageerd op een bericht van landelijk VVD-voorzitter Henry Keizer. Dit naar aanleiding van landelijke media-aandacht rondom de integriteit van de landelijke partijvoorzitter.

Van der Wolf richt zijn brief persoonlijk tot de partijvoorzitter. Inmiddels is de brief ook gedeeld op Facebook en met de lokale media. Van der Wolf vindt dat een conclusie over het al dan niet juist of onjuist handelen niet mogelijk is op basis van de informatie die tot nu toe beschikbaar is gesteld. Wel is de lokale afdelingsvoorzitter van mening dat de aanpak van de landelijke voorzitter niet getuigt van goed gevoel op de wijze waarop de kwestie publiekelijk en binnen de eigen partij overkomt.

Van der Wolf vindt dat het feit dat het onderzoek dat door "Follow the Money" naar het handelen van Keizer al aanleiding had moeten zijn om tijdelijk terug te treden als partijvoorzitter. "Ook had Keizer direct opdracht moeten geven aan de integriteitscommissie van de partij om een onderzoek in te stellen. Dit om iedere schijn van verhullen tegen te gaan.''

De afdelingsvoorzitter veroordeelt het feit dat journalisten van Follow the Money en POWned de toegang geweigerd werd bij een gesprek tussen Keizer en landelijke Media. Volgens de lokale afdelingsvoorzitter heeft Keizer zich hiermee gediskwalificeerd als partijvoorzitter. Ook gaat de afdelingsvoorzitter niet akkoord met een eventuele herverkiezing op 20 mei van Keizer. Hij meldt dit op persoonlijke titel, maar verwacht dat dit standpunt binnen de afdeling in Zuidplas ruim gedeeld zou worden.

Tot slot laat de afdelingsvoorzitter weten dat hij begrijpt dat er binnen de partijtop moeite bestaat om Keizer niet openlijk te steunen. Volgens de afdelingsvoorzitter is er terecht alleen maar lof te horen over het functioneren van Keizer als voorzitter.

Zie hieronder het complete Facebook bericht van afdelingsvoorzitter Kors van der Wolf.

Reactie's (2)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

Jan Dirk Dorrepaal 2-5-2017 11:04

....Het uur van de(r) wolf...en nog wel op 1 mei.

(Het tijdstip,waarop de grens tussen waan en werkelijkheid vervaagt en waarop van alles mogelijk wordt).

De reactie doet een beetje denken aan die van het jongetje in "De Kleren van (de) Keizer".

cor laurier 2-5-2017 12:01

Mooi dat de afdelingsvoorzitter van De VVD reageert .Jammer dat de top daar anders over denkt.Mensen die aan de onderkant van de maatschappij leven en de grenzen van de wet opzoeken ,zoals de treiter vlogger krijgen van de hoogste baas van nederland Mark Rutte te horen .Pleur op ,Doe Normaal.Mensen die in de bijstand lopen worden gekort ,als ze iets uit de pas lopen.Moeten hun digi d code geven, zelf hun pin code.Maar als de bovenwerelde grenzen van de wet en het fatsoenlijke opzoeken ,zoals de minsters en staatssecretaris van justitie .Krijgen ze een wachtgeld regeling zonder strafkorting, maar ja dat wachtgeld gaat ook niet via het UWV. Dan hebben we nog de echtgenoten van de ministers van verkeer en gezondheid die ook de grenzen van de wet  en het fatsoenlijke  opzoeken .De Voorzitter< Keizer heeft dit ook gedaan .Maar dezelde man deze  Minsister president Rutte ,die andere de maat naam met behoorlijke bewoordingen , vindt de voorzitter integer.Deze man  hoeft niet op te pleuren of op te rotten.Waarschijnlijk heeft hij niet de wet overtreden ,maar  of het NORMAAL is wat hij gedaan heeft betwijfel ik ten sterkste .Je lees laatste tijd veel hoe de onderwerled en de bovenwereld in mekaar verstrikt raken .De VVD heeft hier jammer genoeg al last van .Daarom hoop ik dat het voorbeeld van Kors door veel andere afdelingen gevolgd wordt .

 

Cor