Clicky

Afdelingsvoorzitter VVD Zuidplas: Henry Keizer heeft zich gediskwalificeerd als partijvoorzitter

Copyright Omroep Zuidplas

Kors van der Wolf, voorzitter van de VVD-afdeling in Zuidplas heeft zaterdag 29 april gereageerd op een bericht van landelijk VVD-voorzitter Henry Keizer. Dit naar aanleiding van landelijke media-aandacht rondom de integriteit van de landelijke partijvoorzitter.

Van der Wolf richt zijn brief persoonlijk tot de partijvoorzitter. Inmiddels is de brief ook gedeeld op Facebook en met de lokale media. Van der Wolf vindt dat een conclusie over het al dan niet juist of onjuist handelen niet mogelijk is op basis van de informatie die tot nu toe beschikbaar is gesteld. Wel is de lokale afdelingsvoorzitter van mening dat de aanpak van de landelijke voorzitter niet getuigt van goed gevoel op de wijze waarop de kwestie publiekelijk en binnen de eigen partij overkomt.

Van der Wolf vindt dat het feit dat het onderzoek dat door "Follow the Money" naar het handelen van Keizer al aanleiding had moeten zijn om tijdelijk terug te treden als partijvoorzitter. "Ook had Keizer direct opdracht moeten geven aan de integriteitscommissie van de partij om een onderzoek in te stellen. Dit om iedere schijn van verhullen tegen te gaan.''

De afdelingsvoorzitter veroordeelt het feit dat journalisten van Follow the Money en POWned de toegang geweigerd werd bij een gesprek tussen Keizer en landelijke Media. Volgens de lokale afdelingsvoorzitter heeft Keizer zich hiermee gediskwalificeerd als partijvoorzitter. Ook gaat de afdelingsvoorzitter niet akkoord met een eventuele herverkiezing op 20 mei van Keizer. Hij meldt dit op persoonlijke titel, maar verwacht dat dit standpunt binnen de afdeling in Zuidplas ruim gedeeld zou worden.

Tot slot laat de afdelingsvoorzitter weten dat hij begrijpt dat er binnen de partijtop moeite bestaat om Keizer niet openlijk te steunen. Volgens de afdelingsvoorzitter is er terecht alleen maar lof te horen over het functioneren van Keizer als voorzitter.

Zie hieronder het complete Facebook bericht van afdelingsvoorzitter Kors van der Wolf.