Clicky

Waterscouts laten boten weer te water

Copyright Omroep Zuidplas

Na een winterperiode vol met onderhoud werden zaterdag 29 april zeven van de acht lelievletten van waterscouting "De IJssel" weer te water gelaten.

Het in het water brengen van de lelievletten, die op het droge overwinteren, ging dit jaar aanzienlijk sneller dan eerdere keren. Voorgaande jaren werden de 700 kilo zware boten met zogenoemde "scoutkracht" over balkjes het water in getrokken (zie onderstaande archief foto). Met de nieuwe botenhelling ging het te water laten een stuk sneller en bovendien ook veiliger.

Door kruiser "Kim" werden de boten via de Snelle Sluis bij Moordrecht naar de Hollandsche IJssel gesleept. Op de IJssel vond nog een uitgebreide sleeptest plaats. Het is namelijk de bedoeling dat kruiser "Kim" ook de boten naar de zomerkamplocatie sleept. Hoewel er maar weinig wind was kon er zaterdag toch nog even worden gezeild.

De boten blijven in het water liggen tot na de intocht van Sinterklaas in Nieuwerkerk. De waterscouts helpen de sint traditiegetrouw bij de intocht in november.

In januari werd de vloot van de waterscouts nog flink uitgebreid. Waar er voorheen zes boten beschikbaar waren beschikt de vereniging nu over acht boten.