Clicky

Hoofdleiding riool Nesselande gebarsten bij gemaal in Zevenhuizen

Copyright Omroep Zuidplas
Een hoofdleiding van het riool van de Rotterdamse wijk Nesselande is woensdag 10 mei gebarsten. Dit gebeurde bij een gemaal langs de Zuidplasweg bij Zevenhuizen. De hele dag is gewerkt aan het oplossen van de problemen dat meldt het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Door de lekkage is het smerige rioolwater over de Onderweg en in een nabij gelegen sloot gelopen. Na het ontdekken van de grote lekkage zijn direct alle pompen uitgezet. Om verdere overlast te voorkomen is de hele dag met tankwagens het rioolwater afgevoerd naar andere locaties. Een deel van het rioolwater kon ook worden omgeleid naar andere gemalen.

Met de leiding die is gesprongen wordt normaal het rioolwater naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie bij Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel gepompt. Een aannemer is de hele dag bezig geweest met graafwerk en reparatie van de leiding. Het smerige klusje was in de loop van woensdagavond geklaard. De nabijgelegen weg is inmiddels schoongemaakt. Ook het vervuilde slootwater is weggepompt en afgevoerd.

Foto's: Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard