Clicky

Brandje in appartement Ganzendaal op tijd ontdekt door rookmelder

Copyright Omroep Zuidplas

In een appartement aan het Ganzendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel is donderdagavond 11 mei een kleine brand uitgebroken. Dankzij een rookmelder konden de hulpdiensten snel gewaarschuwd worden en is erger voorkomen.

De melding kwam donderdagavond rond 20.00 uur bij de brandweer binnen. In een appartement van een flat aan het Ganzendaal naast winkelcentrum de Reigerhof werd een rookmelder gehoord. De brandweer heeft zich vervolgens toegang tot de woning verschaft omdat de bewoners niet thuis waren.

Er bleek iets vergeten te zijn op het fornuis wat stond te roken. De brandweer heeft de spullen die in brand stonden op het balkon uit gemaakt. In het appartement rook vrijgekomen maar niet heel veel. De grootste schade bestaat in dit geval uit de geforceerde deur.